Golf Expertens nytårstale - 2022

Skrevet af Golf Experten

Så fik vi afsluttet 2022. Efter nogle 'Corona'-år havde de fleste nok håbet på, at 2022 blev året hvor alt normaliserede sig. Det gjorde det desværre langtfra. Krig & inflation blev derimod overskrifterne, som desværre har konsekvenser for alle... også detailbranchen - herunder også Golf Experten og golfindustrien. 

Det er altid spændende at læse sidste års nytårstale - hvordan gik det og hvordan var forudsigelserne til det kommende år. Vi kan læse, at allerede i afslutningen af 2021 begyndte den generelle forbrugertillid at falde - nærmest som et forvarsel for hvad der var forude. Prisstigningerne var også begyndt at blotte sig - dengang som en konsekvens af enormt høj efterspørgsel kombineret med manglende produktion og tilsvarende leveringer. Nu er vi så ved vejs ende af 2022, som blev lidt mere besværlig end ventet. 

Endnu en ny virkelighed

Som 11. marts 2020 var en skelsættende dato ift. Corona-krisen, så blev d. 24. februar også en dato vi vil huske 2022 for. Rusland angreb Ukraine og hele verden skulle igen forholde sig til en ny virkelighed. En ny virkelighed hvor alle skulle (og stadig skal) forholde sig til fortsat stigende priser på alt fra simple forbrugsartikler til prisstigninger på alle former for energi. Forbrugertilliden har aldrig været lavere end i 2022, hvor den i september ramte det endelige lavpunkt - lavest i statistikkens 48-årige levetid. 

Detailbranchen - og måske golfbranchen i særdeleshed - har haft meget gunstige vilkår under Corona-pandemien, og alle var gearet op til et 2022 i stil med jubelåret 2021. Produktionen var blevet skruet op, leveringerne kom til tiden og lagrerne bugnede af varer - så butikkerne kunne præsentere et flot stort udvalg. Det flugter bare ikke voldsomt godt med dalende forbrugertillid. 

Nyheder på udsalg

Sæsonnyhederne nåede knapt at være nye før nogle butikker gjorde produkterne til udsalgsvarer. Præsentation og inspiration af nye produkter blev hurtigt erstattet af aggressive priskampagner og gule lapper - altsammen en konsekvens af for store lagre og for få kunder. Af samme grund måtte vi også ophøre vores prismatch - vi oplevede ganske enkelt at nogle kunder gerne ville have vores rådgivning og service (og bonus på køb), men kun betale konkurrenternes pris.

Vi tror fuldt og fast på, at vores serviceniveau - vores viden om produkterne - vores øvrige fordele - også har en værdi for kunderne. Vi vil stadig være konkurrencedygtige på mange produkter, have attraktive Hot Shot-tilbud, en fordelagtig bonus-ordning, men vi vil måske også være dyrere end konkurrenterne på nogle varer - og vi mener, at vores personlige rådgivning kan retfærdiggøre den manglende prismatch. 

Golf i Danmark

Antallet af golfspillere i Danmark var pr. 30. september 2022 stort set status quo ift. 2021 (læs mere her) - mens antallet af spillede golfrunder faldt med ca. 3 %. Det bliver meget spændende at følge den udvikling i 2023 - en udvikling som naturligvis er afgørende for vores branche. Golf er fortsat en stor medlemsidræt i Danmark - og det håber vi alle naturligvis fortsætter i 2023 også. Klubberne er selvsagt en vigtig del i udviklingen - både i forhold til de tusindevis af amatørers golftrivsel, men også som en succesrig fødekæde til den professionelle del af golf. Og vores danske profesionelle golfspillere gør uge efter uge Danmark stolte rundt omkring i verden. Med fare for at glemme en dansk sejr, vil vi ikke fremhæve enkelte resultater, men derimod henvise til GOLF Showet som er Danmarks golf-podcast, som uge efter uge fokuserer på dansk professionel golf. 

2023

Vi håber virkeligt, at verden stabiliserer sig i 2023 - at inflationen og de dertilhørende udfordringer ikke accelrerer yderligere. Vi tror og håber naturligvis også på, at interessen for golf ikke er mindre end tidligere - og at de danske golfspillere vil spille en masse golfrunder.  

Vi har set 2023-nyhederne fra størsteparten af de store udstyrsleverandører, og der kommer et spændende program til interesserede danske golfspillere. Vi har allerede nogle aktiviteter sammen med vores leverandører i kalenderen - en kalender som løbende bliver ajourført. Alle nyheder kommer på plads i butikkerne i løbet af de første 3 måneder af 2023, og vi vil derudover altid være aktuelle med relevante kampagner, januarudsalg med mere.. 

Vi ønsker alle danske golfspiller et godt nytår.